Hétvégén a családi ünnepre,a gyerekek azt a Mascarpone tortát kérték,amit én szoktak csinálni.A piskótája csokiból készül(ezt a receptet anyumtól kaptam).A tetejére meg valami finom krémet szerettem volna,és így jött az ötlet.A csokis piskóta nagyon finom,itt a receptje:
150 g étcsoki,tejcsoki kb felesben(vagy éppen amilyen csokid van otthon,mogyorós töltelékű csokival is nagyon finom lesz)
150 g cukor
150 g margarin
100 g liszt
3 tojás
1 teáskanál sütőpor
Megolvasztom a mikróban a csokit egy pici tejjel.A 3 tojássárgáját a cukorral kikeverem,majd hozzáadom apránként margarint,majd a kisség kihült csokoládét.Hozzáadom a lisztet a sütőporral együtt,majd a felvert fehérjét is.Kerek formába öntöm,és megsütöm.
Ezután attól függően, hogy sok krémmel szeretitek vagy kevesebbel 250 vagy 500 g-os Mascarpone-ba belekeverek 3 tojássárgáját(melyet előzőleg kikevertem 3 -4 kanál cukorral),ezután por formájú zselatinfixet keverek a krémbe,és mehet is a kihült csokispiskóta tetejére.Tejszínhabbal,csokireszelékkel díszítem.